Wedstrijd live op TV OOST!

By | Nieuws | No Comments

Onze wedstrijd zal dit jaar voor het eerst LIVE te zien zijn op TV OOST. Geen tv in de buurt? Bekijk de wedstrijd dan op uw mobiel apparaat via livestream! U hoeft dit jaar dus geen seconde van onze wedstrijd te missen. Hier alvast onze affiche!

Campagnebeeld 2017!

By | Nieuws | No Comments

Met 16 overwinningen werd Timothy Dupont vorig jaar zegekoning bij de profs. Zo mocht hij onder andere het zegegebaar maken in ‘Dwars door de Vlaamse Ardennen’ en ‘Nokere Koerse’. Als bekroning voor zijn schitterend seizoen werd hij terecht verkozen tot ‘Ijzeren Briek’ 2016. In ‘Dwars door de Vlaamse Ardennen’ bleek Timothy Dupont duidelijk de sterkste renner in koers te zijn. Op een loodzwaar parcours dat bestaat uit een opeenvolging van hellingen en kasseistroken, gaat de overwinning vrijwel altijd naar de sterkste. Hierop hebben wij ons dan ook gebaseerd bij het ontwerpen van het campagnebeeld van de vierde editie van ‘Dwars door de Vlaamse Ardennen’. Hier geldt de wet van sterkte. Punt.

Wetterse Dakwerken-Trawobo-VDM CT neemt plaats Crelan-Vastgoedservice in

By | Nieuws | No Comments

Het Crelan-Vastgoedservice Continental Team heeft na een knappe seizoensstart een wildcard kunnen bemachtigen voor de Vierdaagse van Duinkerke (Frankrijk – UCI 2.HC). Hierdoor dienen zij helaas verstek te geven voor onze wedstrijd. Streekploeg Wetterse Dakwerken-Trawobo-VDM CT neemt hun plaats in. Met ervaren renners als David Motte en David Desmecht, beiden elk jaar goed voor enkele overwinningen, kunnen zij zeker een rol van betekenis spelen.

wetterse

Livestream!

By | Nieuws | No Comments

Mis dit jaar geen enkele seconde van ‘Dwars door de Vlaamse Ardennen’! De volledige wedstrijd zal dankzij het Motomediateam live te bekijken zijn via livestream en is ook live te volgen op schermen in de aankomstzone!

livestream

Last but not least: Team Differdange – Losch

By | Nieuws | No Comments

Last but not least. De luxemburgse continentale formatie Team Differdange – Losch gaat lopen met de elfde en laatste wildcard voor de derde editie van ‘Dwars door de Vlaamse Ardennen’. Het team bestaat uit een zeer internationaal gezelschap. Zo hebben zij Luxemburgse, Belgische, Nederlandse, Franse, Spaanse, Italiaanse, Hongaarse, Zweedse, Litouwse en Letse renners in hun zestienkoppige kern. Tijdens de seizoenswisseling maakte de Belg Serge De Wortelaer nog de overstap naar het Luxemburgse team. Hij liet zich vorig jaar in onze wedstrijd opmerken met de eerste aanval van de dag. Een de speerpunten van het team is ongetwijfeld het Luxemburgse talent Tom Thill. Hij won in 2015 nog het eindklassement van de Ronde van Hongarije (UCI 2.2).

differdange

Baby-Dump Cyclingteam vervangt Wanty – Groupe Gobert

By | Nieuws | No Comments

Eerder kondigden wij aan dat Wanty – Groupe Gobert net als vorig jaar opnieuw zou deelnemen aan onze wedstrijd. Meerdere renners van het team kampen echter metblessures en op dezelfde moment als onze wedstrijd nemen zij ook deel aan de Vierdaagse van Duinkerke (Frankrijk – UCI 2.HC). Daarnaast kregen zij afgelopen weekend nog het tragisch overlijden van hun renner Antoine Demoitié te verwerken. Omwille van deze redenen ziet het team zich genoodzaakt om af te zien van hun deelname aan de derde editie van ‘Dwars door de Vlaamse Ardennen’. Uiteraard is het wegvallen van het pro continentale Wanty – Groupe Gobert voor ons sportief een grote aderlating. Toch hebben wij getracht om een waardige vervanger voor hen te vinden. Met het Nederlands continentaal team Baby-Dump Cyclingteam hebben wij deze ook gevonden. Vorig jaar was pas het eerste jaar dat zij met een continentale licentie reden en meteen slaagden zij erin om met Twan Castelijns een renner af te leveren aan het WorldTeam Team Lotto NL – Jumbo.

baby